Natuurvoeding

Item 1-24 van 6475 in totaal item(s)

Voor al je Natuurlijke en Biologische Voeding. Eat Better, Feel Better!

Wat is natuurvoeding?

Natuurvoeding is eigenlijk voeding die zo min mogelijk bewerkt of geraffineerd is, dus:

  1. Groenten zoals ze geoogst zijn, niet voorgesneden of voorgekookt.
  2. Fruit zoveel mogelijk vers zoals ze geoogst zijn, of in gedroogde vorm.
  3. Volkoren granen, dus heel of gemalen van de hele korrel zoals in volkorenbrood of zilvervliesrijst en niet witte rijst of bruin brood.
  4. Peulvruchten, indien gedroogd: geweekt en gekookt of anders uit blik of pot.
  5. Noten en zaden in onbewerkte vorm, dus niet de gefrituurde cashewnoten met zout van de notenkraam.
  6. Melk en melkproducten die niet afgeroomd of gehomogeniseerd zijn, zonder toevoegingen van extra vitamines of mineralen of smaakjes.
  7. Roomboter, olijfolie, zonnebloemolie, lijnzaadolie etc. en geen dieetmargarine of plastic spuitflesjes met bak- en braadproducten.
  8. Vlees en vis van dieren die in optimale of natuurlijke omstandigheden zijn opgegroeid, dus niet uit de bio-industrie of kweekvijver komen.
  9. Kruidenthee in plaats van thee met smaakjes.
  10. Vruchtensap of groentesap, maar geen frisdranken met suiker of kunstmatige zoetstoffen en kleur- smaak- en geurstoffen.

Biologisch of biodynamisch

De teelt en herkomst van voeding is erg belangrijk. Hoe heeft de plant kunnen groeien? In de meest ideale situatie is dit in de vruchtbare aarde, zonder kunstmest en zonder bestrijdingsmiddelen. Met genoeg ruimte per plant en voldoende tijd om in eigen tempo groot te groeien, smaak en kracht te ontwikkelen.

Van natuurvoeding die biologisch of biologisch-dynamisch verbouwd wordt, weet je bovendien ook dat er geen giftige bestrijdingsmiddelen bij de teelt zijn gebruikt en dat het gewas de tijd krijgt om te groeien. Daarnaast hebben dieren een goed leven met ruimte om zich heen en zonder antibiotica of overmatig medicijngebruik. Natuurvoeding hoort gekweekt te worden met respect en liefde voor milieu, dier en natuur.

Product aan wensenlijst toegevoegd
Producten zijn toegevoegd om te vergelijken

Wanneer je gebruikt maakt van deze site, accepteer je onze Algemene Voorwaarden en Privacy & Cookie beleid. Alle prijzen zijn inclusief BTW. 

Lees Algemene voorwaarden >   Lees Privacy & Cookie Beleid >  

Copyright © 2010 - 2018 | Foto's en teksten zijn onder voorbehoud.