Kruiden

Het helende vermogen van (groene) kruiden en specerijen is zo groot dat veel kruiden op de grens zitten tussen superfoods en echte geneesmiddelen.

Je kunt denken aan: Munt, Peterselie, Brandnetel, Berkenblad, Pau d'Arco, Moringa blad, Curcuma (geelwortel), Matcha (gemalen groene thee), Gember, Kaneel, Kardemon, Rozemarijn, Basilicum en Kor...

Het helende vermogen van (groene) kruiden en specerijen is zo groot dat veel kruiden op de grens zitten tussen superfoods en echte geneesmiddelen.

Je kunt denken aan: Munt, Peterselie, Brandnetel, Berkenblad, Pau d'Arco, Moringa blad, Curcuma (geelwortel), Matcha (gemalen groene thee), Gember, Kaneel, Kardemon, Rozemarijn, Basilicum en Koriander.

Kruiden hebben een lange geschiedenis in de geneeskunde. Ze bevatten een scala een beschermende stoffen, natuurlijke ontstekingsremmers en zijn een fantastische steun in de rug bij de afvoer van afvalstoffen.

Een steeds groter wordende groep mensen (inmiddels circa 250.000 mensen per jaar in West-Europa) is resistent voor antibiotica. Dus wellicht is het een goede zaak om je interne milieu op orde te houden door dagelijks kruiden en ook knoflook en ui te gebruiken. Gebruik ze wanneer je maar kunt. Met name de groene kruiden kan je vrij veel gebruiken zonder het lichaam te veel te belasten. Vers is natuurlijk het beste, maar gedroogde kruiden / poeder is een prima alternatief.

Meer >

Kruiden

Scrollen